Kurban bayramı hazırlıkları sabahın erken saatlerinde ekmek fırınlarında başladı.
Kaynarca Başak Ekmek fırınının geçen ramazan bayramı öncesi başlattığı hamur satış işlemleri Kurban bayramı arefesindede devam ediyor.
Sabah 04:00 da başlayan lokumluk hamur satışları gün boyu gruplar halinde devam edecek.
Bayram lokumu yapmak isteyen vatandaşlar 1 ekmeklik hamuru pişirme dahil 10 tl den alarak evlerinde veya fırın önüne kurulan masalarda hazırlıyor. Tepsilerde hazırlanmış halde fırına teslim edilen lokumlar hamurun belli bir süreçte taşması beklendikten sonra fırında pişirilmeye bırakılıyor.
Başak ekmek fırını sahibi Murat Kaymas vatandaşlarımızın daha iyi bayram lokumu elde edebilmeleri için lokum tepsilerini hazırlayıp buraya getirsinler hamurların taşma sürelerini biz kendimiz ayarlayarak fırına pişirmeye vereceğiz.Bu sürecin önemli olduğunu söyledi.